Συλλογή τροφίμων από τον Πολ.Συλλ.Μελιγούς, εν όψει των Εορτών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελιγούς, με αφορμή τις άγιες ημέρες που έρχονται, συλλέγει τρόφιμα μακράς διαρκείας (όπως ρύζι, μακαρόνια, γάλα, φρυγανιές, μπισκότα, σοκολάτες κ.α.), χαρτικά, απορρυπαντικά, ρούχα και παιχνίδια (μεταχειρισμένα αλλά σε καλή κατάσταση) για τα παιδικά χωριά sos!

Ημέρες συλλογής : Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, 19-21/12 και ώρες 18:00-20:00 στα γραφεία του συλλόγου μας στο Δημοτικό Σχολείο Μελιγούς.

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6976232658 Καμπύλης Κώστας — 6981479285  Αγγελόπουλος Γιώργος

Μπορεί οι εποχές να είναι δύσκολες, αλλά όλοι μαζί μπορούμε να φροντίσουμε τις τρυφερές ψυχές παιδιών, που έχουν περισσότερη ανάγκη!

….και λίγα λόγια μπροστά σε αυτά τα τόσα πολλά που προσφέρουν τα «Παιδικά χωριά S.O.S»:

Ο σκοπός των Παιδικών Χωριών SOS είναι να βοηθούν παιδιά, που έχουν ανάγκη φροντίδας και προστασίας γιατί έχουν βρεθεί μακριά από το φυσικό, οικογενειακό τους περιβάλλον, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να ξαναβρούν ένα μόνιμο σπίτι και να ζήσουν σε ένα περιβάλλον, το οποίο πλησιάζει το πλαίσιο της φυσικής οικογένειας.

Σε μία οικογένεια SOS ζουν μαζί έξι ως οκτώ παιδιά, αγόρια και κορίτσια διαφορετικών ηλικιών, που μεγαλώνουν μαζί σαν αδέλφια και φοιτούν στα τοπικά δημόσια σχολεία. Η επιλογή των παιδιών στα Παιδικά Χωριά γίνεται με αποκλειστικό κριτήριο την ανάγκη προστασίας τους, ανεξάρτητα από την φυλή, την εθνικότητα ή την θρησκεία τους.

Η εισαγωγή των παιδιών γίνεται μέχρι την ηλικία των 8 ετών και γίνονται δεκτά παιδιά, σωματικά υγιή, τα οποία, μέσω των κατάλληλων πνευματικών και ψυχολογικών διαδικασιών, μπορούμε να επανεντάξουμε στο κοινωνικό πλαίσιο προς όφελος του εαυτού τους και των συνανθρώπων μας. Ιατροπαιδαγωγική και κοινωνική εργασία συμπληρώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Παιδικών Χωριών SOS.

Ένα Παιδικό Χωριό SOS αποτελείται από 15 – 20 σπίτια και κτίζεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές αποτελώντας μέρος της περιφέρειας της πόλης, αλλά και μία γέφυρα προς την κοινωνία για τα παιδιά που ζουν σε αυτό.

Τα Παιδικά Χωριά SOS αναλαμβάνουν την ευθύνη των παιδιών από μικρή ηλικία, προσφέροντας συνεχή εκπαίδευση στα σχολεία της περιοχής και τα καλύπτουν μέχρι την πλήρη κοινωνική και επαγγελματική τους αποκατάσταση. Μετά την ολοκλήρωση της βασικής τους εκπαίδευσης και κατά την διάρκεια της μαθητείας τους σε ένα επάγγελμα ή των σπουδών τους, ζουν στη Στέγη Νέων, η οποία είναι το λογικά αναγκαίο συμπλήρωμα στην παιδαγωγική αντίληψη της φιλοσοφίας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *