28 Οκτωβρη 1940

28Οκτωβρίου
Η 28η Οκτωβρίου είναι μια ημέρα εορτασμού και εθνικής υπερηφάνειας για την πατρίδα μας. Το νόημα του εορτασμού της είναι τριπλό, αφού έχει ιστορική, διδακτική και πολιτική αξία. Υπενθυμίζει στις νεώτερες γενιές τον ηρωισμό και θυσίες των παλαιοτέρων, καλεί τον σύγχρονο έλληνα να αξιοποιήσει τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες των αγώνων του έθνους μας για ελευθερία, ειρήνη και δικαιοσύνη.Κατά την περίοδο του Πολέμου συμμετείχαν σε αύτον και πολλοί Μελιγίωτες.
Η πίο πάνω φωτογραφία είναι απο την εποχή εκείνη κάπου στο Αλβανικό μέτωπο,μέσα σε αύτη αναγνωρίζονται και δύο Μελιγιώτες που πολέμησαν μαζί.Ο πρώτος δεξιά  με το πηλίκιο είναι ο ΡΑΛΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ(ΚΑΤΣΑΡΟΣ) και στο κέντρο χωρίς καπέλο ΚΑΜΠΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ(ΠΑΓΩΝΟΚΩΤΣΙΑΣ).
Ένα γεγονός που συνέβη κατά την διάρκεια του πολέμου όταν ο Ράλλιος Κ. τραυματίστηκε βαριά,ο Καμπύλης Κ. τον περιμάζεψε  με κίνδυνο και της δικής του ζώης, τον μετέφερε φορτωμένος στην πλάτη για αρκετά χιλιόμετρα καταφέρνωντας να του  σώσει τη ζωή, υπενθυμίζοντας σε όλους εμάς  τον ηρωισμό και θυσίες που έκαναν αυτοί άνθρωποι για τους συμπολεμιστές τους και για την Πατρίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *