Ευχαριστήριο του Α.Ο Ερμή.

Το Δ.Σ. και σύσσωμη η ομάδα του Α.Ο. Έρμη Μελιγούς, νοιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει, δημόσια, όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης στις 28 Αυγούστου, Παραμονή του εορτασμού του Πολιούχου Αγίου του χωριού μας. Ποιο συγκεκριμένα, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τις επιχειρήσεις,τα καταστήματα και τους ιδιοκτήτες τους: Αφοί Μαρκαντέ, Αφοί Καρκούλη, Δ. Κοδέλα φυτόρια, Βαρλόκωστα Σ. εκκενώσεις λυμάτων, Μπουγιώτη Δ. χαρτικά είδη, Καραγιάννη Γ. Φαρμακείο, Μακρή Ανδρέα Enter, Cafe “Άρωμα”, Flocas cafe, Ενοικιαζόμενα διαμερίσματα Δ. Αντωνίου, Λογιστικό Γραφείο Θ. Κοψαυτοπούλου, Τυροκομικά προϊόντα Καραματζάνη, Alpha Palace, Χρ. Σαβούρδο, Ασφάλειες, Κλέωπα Γιάννα Λογιστικό Γραφείο, Βλάχο Δ. Ψησταριά. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελιγούς και τις γυναίκες του χωριού όπως και όλα τα άτομα που στα οποία στηρίχθηκε η διοργάνωση της εκδήλωσης. Όμως όπως πάντα το μεγαλύτερο ευχαριστώ ανήκει σε όλους εσάς που στηρίξατε για ακόμα μία φορά την εκδήλωση της ομάδας. Όλους εσάς δηλαδή που μας δίνετε την δυναμική να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας και την προσφορά μας στον τοπικό αθλητισμό και την τοπική κοινωνία. Θέλουμε επίσης, να ζητήσουμε συγνώμη για τυχόν παραλήψεις μας ή λάθη μας και υποσχόμαστε στην συνέχεια να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Τέλος να ενημερώσουμε πως οι τυχεροί αριθμοί της λαχειοφόρου αγοράς ήταν οι : 2161 που κέρδισε το μηχανάκι (βρέθηκε) και ο αριθμός 1895 που κερδίζει τον αφυγραντήρα (αναζητείτε)

Τρίτη 28/8 Πανηγύρι του Προδρόμου στην Μελιγού.

Το τελευταίο μεγάλο Πανηγύρι της περιοχής μας. Το καθιερωμένο πανηγύρι που διοργανώνει ο Α.Ο. Ερμής Μελιγούς έφτασε. Τρίτη 28 Αυγούστου στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Μελιγούς. Με τους Γιάννη Σιέττο και Μαρίνα Παναγιωτοπούλου στο τραγούδι και τον “πιστολέρο” Άρη Μουγκοπέτρο στο κλαρίνο. Σας περιμένουμε

Εορτή Αποτομής τιμίας κεφαλής του Προδρόμου στον Ι.Ν Μελιγούς.

Την Τετάρτη 29 Αυγούστου πανηγυρίζει ο ενοριακός Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Μελιγούς. Την παραμονή ημέρα Τρίτη και ώρα 7.30 βραδυνη,μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και λιτανεύσεως της Ιεράς εικόνος. Την κυρία ημέρα της εορτής και ώρα 7,30 πρωινή η ακολουθία του όρθρου και της θείας Λειτουργίας. Τους ύμνους θ αποδίδουν ο Πρωτοψάλτης και ο Λαμπαδάριος του Μητροπολιτικού ναού κληθέντες ειδικώς προς τούτο. Καλούνται οι πιστοί προς συμπροσευχή.

Ο Αγ. Ιωάννης ο Πρόδρομος γεννήθηκε από τον ιερέα Ζαχαρία και την Ελισάβετ. Μέχρι τα 30 του χρόνια έζησε ζωή ασκητική στην έρημο, η οποία ήταν αφιερωμένη στην προσευχή και την πνευματική ολοκλήρωση. Τα ρούχα του ήταν από τρίχες καμήλας και στην μέση του φορούσε δερμάτινη ζώνη, ενώ την τροφή του αποτελούσαν βλαστάρια χόρτων και άγριο μέλι.

Με την άσκηση και την αρετή απέκτησε όλα τα προσόντα του επιβλητικού και διαπρυσίου κήρυκα του Θείου λόγου. Καυτηρίαζε τη φαρισαϊκή, αλαζονική έπαρση και την ψυχική σκληρότητα. Η διδασκαλία του, που συνοψίζεται στη γνωστή φράση μετανοείτε, ήγγικε γαρ η βασιλεία των Ουρανών, ήταν ουσιαστικά η προετοιμασία της έλευσης του Ιησού Χριστού. Αξιώθηκε μάλιστα να βαπτίσει το Χριστό, τον Υιό του Θεού.

Ο Ιωάννης έλεγχε με δριμύτητα τον τοπικό άρχοντα της Ιουδαίας για την ανήθικη σχέση του με την γυναίκα του αδελφού του με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να αποκεφαλιστεί. Το άγιο σώμα του ενταφιάστηκε με τιμές από τους μαθητές του και συγκαταλέχθηκε στην χορεία των μεγάλων Αγίων της Εκκλησίας μας.

Οι γιορτές του Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου είναι οι εξής :

1.    Σύλληψις του Τιμίου Προδρόμου – 23 Σεπτεμβρίου

2.    Σύναξις του Τιμίου Προδρόμου – 7 Ιανουαρίου

3.    Α΄ και Β΄ εύρεσις της τιμίας κεφαλής του Προδρόμου – 24 Φεβρουαρίου

4.    Γ΄ σχέσις Τιμίας κεφαλής του Προδρόμου – 25 Μαΐου

5.    Το Γενέσιον του Τιμίου Προδρόμου – 24 Ιουνίου

6.    Αποτομή της τιμίας κεφαλής του Προδρόμου – 29 Αυγούστου

Απολυτίκιον. Ήχος β΄

Μνήμη δικαίου μετ΄ εγκωμίων, σοί δε αρκέσει η μαρτυρία του Κυρίου, Πρόδρομε, ανεδείχθης γαρ όντως και προφητών σεβασμιώτερος, ότι και εν ρείθροις βαπτίσαι κατηξιώθεις τον κηρυττόμενον. Όθεν της αληθείας υπεραθλήσας, χαίρων ευηγγελίσω και τοις εν άδη Θεόν φανερωθέντα εν σαρκί, τον αίροντα την αμαρτίαν του κόσμου, και παρέχοντα ημίν το μέγα έλεος.

Κοντάκιον. Ήχος πλ. α΄.

Η του Προδρόμου ένδοξος αποτομή, οικονομία γέγονε τις θεϊκή, ίνα και τοις εν άδη, του Σωτήρος κηρύξη την έλευσιν, Θρηνείτω ούν Ηρωδιάς, άνομον φόνον αιτήσασα, ού νόμον γάρ τον του Θεού, ού ζώντα αιώνα ηγάπησεν, αλλ΄ επίπλαστον πρόσκαιρον.

Αιτήματα του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Πόρτες» προς τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΠΟΡΤΕΣ”

Μελιγού Κυνουρίας

Τηλ.: 6972747568

Άστρος 20 Αυγούστου 2018

ΠΡΟΣ: Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Κοινοποίηση: 1. Περιφέρεια Πελοποννήσου, 2. Πρόεδρο Δ.Δ. Μελιγούς

Για πολλοστή φορά επανερχόμαστε στα κυριότερα αιτήματα των μελών του συλλόγου μας, που απασχολούν την περιοχή και εκκρεμούν επί σειρά ετών, αφού οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για την επίλυσή τους.

  1. Χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής είναι η επέκταση του δημοτικού φωτισμού κατά μήκος της παραλιακής οδού από Π. Άστρος μέχρι τις τελευταίες κατοικίες μετά το πέτρινο λιμάνι, καθώς και από την διασταύρωση της οδού Μελιγού – Πόρτες προς τον Ι.Ν. Αγ. Αναστασίας.
  2. Διάνοιξη και καθαρισμός της κοίτης των ρεμάτων που διασχίζουν την περιοχή μας για την αποφυγή πιθανών πλημμυρών και τις εκ των υστέρων έρευνες για καταλογισμό ευθυνών.
  3. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στον δρόμο που συνδέει την Μελιγού με την παραλία δημιουργεί κινδύνους για τους περαστικούς. Θα μπορούσε ο Δήμος να επιβάλει την κοπή 2-3 ελαιοδέντρων και ο σύλλογός μας να συμμετάσχει στην αποζημίωση των ιδιοκτητών.
  4. Η τοποθέτηση πυροσβεστικών κρουνών είναι επιτακτική και πάντα επίκαιρη, αφού μετά τις τελευταίες πυρκαγιές, με τα τραγικά αποτελέσματα, οι συνειρμοί που κάνουν οι κάτοικοι με τις ελλείψεις  στην περιοχή μας είναι αναπόφευκτοι.

Κύριοι,

Τα παραπάνω δεν είναι προσωπικά αιτήματα των μελών του συλλόγου, αλλά χρόνια προβλήματα του τόπου μας και η επίλυσή τους θα βελτίωνε κατά πολύ, την ασφαλέστερη μετακίνηση των πεζών, την αποφυγή πλημμυρών και την ευχερέστερη αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Ο Γενικός Γραμματέας                                                        Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Μαγκλής                                                       Ιωάννης Νικολέτος

Διπλό μεταγραφικό “χτύπημα” από τον Ερμή.

Συνεχίζει την ενίσχυσή της η ομάδα του Ερμή, η οποία θέλει να φτιάξει ένα δυνατό ρόστερ.

Η ομάδα της Μελιγούς ανακοίνωσε την απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών, του πολύπειρου επιθετικού Κώστα Μπάρλα και τον εξαιρετικό μεσοεπιθετικό Ντίνο Χατζηγιάννη.Οι δυο ποδοσφαιριστές την περσινή χρονιά στέφθηκαν πρωταθλητές Αρκαδίας.

Το Δ.Σ  καλωσορίζει τους δύο Αθλητές στην οικογένεια  του Ερμή και τους εύχεται καλή ποδοσφαιρική σεζόν με υγεία και επιτυχίες τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Μεγάλη ποσότητα με φάρμακα και τρόφιμα στους πυρόπληκτους από τον Α.ο Ερμή.

Ο Α.ο Ερμής πριν λίγες μέρες έκανε έκκληση για να μαζευτούν είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Αττικής.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη,συγκεκριμένα οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι της Μελιγούς συγκέντρωσαν φάρμακα και τρόφιμα μακράς διάρκειας.Τα πράγματα αυτά τα έδωσαν οι Άνθρωποι του Ερμή στο Κοινωνικό ανταλλακτήριο του Δήμου ώστε να αποσταλούν προς τους Πυρόπληκτους Αττικής.

Πρόκειται για μια ακόμη κίνηση ανθρωπιάς από τον Α.ο Ερμή αλλά και όλο το χωριό που αποδεικνύει πως οι πολίτες, έχουν ακόμη υψηλό το αίσθημα της αλληλεγγύης και της αλληλοϋποστήριξης.