Ο Α.ο Ερμής συμμετείχε στη Αιμοδοσία του Άξιον Εστί.

Ο Α,ο Ερμής έδειξε για μία ακόμα φορά το κοινωνικό του πρόσωπο, συμμετέχοντας στην Αιμοδοσία,που έγινε από το σύλλογο << Άξιον Εστί >> για τα παιδιά που νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική < Αγία Σοφία >.
Διοίκηση,Προπονητές και Αθλητές του συλλόγου έδωσαν το Παρόν για έναν Ιερό σκοπό.
        

ΚΑΨΙΜΟ ΑΦΑΝΟΥ ΣΤΗ ΜΕΛΙΓΟΥ

                             Το έθιμο του αφανού στην Μελιγού

Ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του πολλούς αιώνες πριν και συνεχίζεται μέχρι και τις σημερινές μέρες στο χωριό μας, είναι αυτό του αφανού. Η ρίζα της λέξης προέρχεται από τη λέξη “φαίνω” που σημαίνει το άναμμα της φωτιάς σε βωμό κάθε χωριού ή περιοχής με σατυρικά πειράγματα. Κάθε τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, όπου σήμαινε και την κορύφωση της Αποκριάς Οι νέοι, μάζευαν στην πλατεία  του χωριού μας σωρούς από ξερούς θάμνους, κέδρα, πουρναρίσια κλαδιά και τα έβαζαν φωτιά (κάτι αντίστοιχο με το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου). Φλόγες μεγάλες ξεπηδούσαν και τις διέκριναν κάτοικοι  γειτονικών χωριών με αποτέλεσμα να επισκέπτονται το χωριό μας, για να θαυμάσουν από κοντά αυτό το σπάνιο θέαμα.

Κατά την διάρκεια γίνεται γλέντι με χορούς τραγούδια και πολλά αποκριάτικα δρώμενα.

 

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας από τον Α.ο Ερμή.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Α.Ο ΕΡΜΗΣ,μετά τον Νικηφόρο αγώνα επί των Βρασιών με 1-0.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου μέσα σε οικογενειακό κλίμα με την παρουσία των παικτών, του τεχνικού επιτελείου και των μελών της διοίκησης.

Τυχερός που κέρδισε το φλουρί και μαζί και ένα δώρο ήταν ο Σπύρος Λαγός.

Γεύμα από τον Α.Ο. Ερμής στο βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάσση.

Γεύμα παρέθεσε το Δ.Σ. του Α.Ο. Ερμής Μελιγούς το βράδυ της Πέμπτης στο βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάσση με αφορμή τη προσφορά του στο Σύλλογο. Κατά τη διάρκεια του γεύματος παρουσία και του προέδρου της Κοινότητας Μελιγούς κ.Ν.Ράλλιου έγινε συζήτηση με θέματα που αφορούσαν τον αθλητισμό και γενικότερα τη κατάσταση και τις ανάγκες του αρκαδικού αθλητισμού, όπως επίσης και θέματα που αφορούν την τοπική και ευρύτερη κοινωνία.