Έγινε η γενική συνέλευση και η εκλογή νέου Δ.Στου Πολιτιστικού.

Γενική συνέλευση και εκλογή νέου Δ.Σ απο τον Πολιτιστικό έγινε χθές στα γραφεία του σύλλογου  στο χώρο του σχολείου.Πεπραγμένα του και επόνενες,Εκδηλώσεις ήταν μερικά απο τα θέματα συζητήθηκαν.

Ακολούθησε  Εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Αργότερα το νέο Δ.Σ συγκροτήθηκε σε σώμα και ψηφίστκε το νέο προεδρείο.

Πρόεδρος: Κ. Καμπύλης
Α’ Αντιπρόεδρος: Κατ. Πενταφρονίμου
Β’ Αντιπρόεδρος : Γ. Αγγελόπουλος
Γ. Γραμματέας: Κ. Λέγκουρδας
Ταμίας: Σταμ. Τετώρου
Μέλη: Καλ. Ράλλιου, Δ. Μπαρμπουλέτος.
Αναπληρωματικό μέλος: Αν. Ταμπάκης

Εθελοντικός Καθαρισμός στον υγρότοπο Μουστού.

Πρόσκληση στην πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού “Let’s do it Greece 2017” στον υγρότοπο Μουστού.

O Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα & υγροτόπου Μουστού συμμετέχει για έκτη συνεχόμενη χρονιά στην παγκόσμια εθελοντική καμπάνια «Let’s Do It Greece» που θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικά την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αττικής «Ώρα για Δράση».

Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής, πρόκειται να πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός στην προστατευόμενη περιοχή του υγροτόπου Μουστού, την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 και από ώρα 09:00 π.μ., με συνάντηση στο πανοραμικό σημείο θέας της λιμνοθάλασσας.

Ο υγρότοπος Μουστού είναι μια περιοχή ενταγμένη στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο «NATURA 2000», ιδιαίτερα ευαίσθητη και σημαντική, καθώς φιλοξενεί πολλά σπάνια, απειλούμενα και προστατευόμενα είδη παρυδάτιων και υδρόβιων πουλιών.

Με κοινό σύνθημα της εκστρατείας «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!» και με στόχο την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της προστατευόμενης περιοχής στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος και στην διάδοση του εθελοντισμού, ο Φορέας Διαχείρισης σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στην πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικού καθαρισμού.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής Εθελοντών του Let’s do it Greece και με την υποστήριξη της δράσης από την εταιρεία Sanitas, ο Φορέας Διαχείρισης έχει παραλάβει και θα διαθέσει στους συμμετέχοντες κατάλληλο εξοπλισμό με υλικά καθαρισμού (γάντια, σακούλες απορριμμάτων και σακούλες ανακυκλώσιμων), προκειμένου να διευκολυνθεί η συλλογή και η μεταφορά των απορριμμάτων.

Ο καθαρισμός πραγματοποιείται με την υποστήριξη και τη συμμετοχή του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας.

Θερμά συλλυπητήρια απο τον Ερμή.

Το Δ.Σ του Ερμή εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια πρός το Μέλος της Ομάδας μας Δ.Μπαρμπουλέτο(Καρούλια) για τον θάνατο της πολυαγαπημένης του μητέρας.Κουράγιο , να την θυμάσαι πάντα με αγάπη , ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει…….

«Καλότυχοι που της ζωής το φως θωρούν πριν φύουν».

Ημερίδα με θέμα “Η αντιμετώπιση του δάκου και των άλλων εχθρών της ελιάς”

Το Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:00, στο Ίδρυμα “Μνήμη Αγγελικής & Λεωνίδα Ζαφείρη”, ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας διοργανώνει ημερίδα με θέμα “Η αντιμετώπιση του δάκου και των άλλων εχθρών της ελιάς”.

Ομιλητές:

  1. Σταύρος Βέμμος, Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών & Διευθυντής Εργαστηρίου Δενδροκομίας.
  2. Διονύσιος Περδίκης, Επίκουρος Καθηγητής Εντομολογίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  3. Δημήτριος Κοντοδήμας, Ερευνητής Β’, Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.

Τη συζήτηση θα διευθύνουν οι κ.κ. Σταύρος Βέμμος & Αλέξανδρος Τυροβολάς.

Ενημερωτική εκδήλωση για τους δασικούς χάρτες από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος με αφορμή την δημοσίευση των Δασικών Χαρτών της Αρκαδίας και ανταποκρινόμενη στην επιθυμία πολλών συμπατριωτών, καλεί τους Προέδρους όλων των Αρκαδικών Συλλόγων, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων τους, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο Αρκάδα την Τετάρτη, 15-03-2017 ώρα 5:30 μ.μ. , στην αίθουσα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Τζωρτζ 9 – 1ος όρ. Πλ. Κάνιγγος), σε ενημέρωση από ειδικούς και συζήτηση για τους Δασικούς Χάρτες της Αρκαδίας. Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Καινούργιο Τραγούδι απο την Μελιγιώτισα Στιχουργό Κατερίνα Αδάμη.

Άλλο ένα εξαιρετικό τραγούδι απο την Κυρία Κατερίνα Αδάμη με τίτλο <<Ο Άνθρωπος ο Μοναχός>>.

Η Κυρία Κατερίνα Αδάμη υπογράφει τους στίχους σε Μουσική Δούκα Ψωμαδέλη και Ερμηνεύει ο Παναγιώτης Λάλεζας.

Λόγια της στιχουργού για το τραγούδι~Η μουσική δεν έχει όρια όταν υπηρετείται σωστά από καλλιτέχνες με ταλέντο και φαντασία. Τύχη αγαθή έφερε μαζί ανθρώπους όπως τον Παναγιώτη Λάλεζα θιασώτη και καλλιεργητή του Δημοτικού Τραγουδιού με το τεράστιο εύρος φωνής, τις μουσικές γνώσεις και την μαγική ερμηνευτική του ευχέρεια, τον μαέστρο του μπουζουκιού Γιώργο Κούλογλου, μαζί με τον Κώστα Γκαβάκο (που σφράγισε με την ποιότητά του όλη την πορεία του τραγουδιού αυτού )στέλεχος των Soundflakkes studios και μέλος της πρωτοποριακής μπάντας Cemetery Dance. Ο οίστρος αυτών και όλων των μουσικών που έπαιξαν έδωσε υλική υπόσταση στο τραγούδι «Ο άνθρωπος ο μοναχός» που γράφτηκε σε μουσική του συναδέλφου μου στην εκπαίδευση Δούκα Ψωμαδέλη πάνω σε στίχους δικούς μου. Από τη δική μου μεριά τους ευχαριστώ όλους και ας μου επιτραπεί να πω ότι το αποτέλεσμα δικαιώνει ότι η ελληνική μουσική έχει πηγή αστείρευτη το προαιώνιο δημοτικό τραγούδι και σε αυτό δίνει αναφορά για την ελληνικότητά της.

Το τραγούδι είναι μια συνέχεια άλλων δύο εξαιρετικών τραγουδίων που έχει παρουσιάσει η Μελιγιώτισα στιχουργός.

Το <<Νυχτολουλουδάκι μου.

Στίχοι : Κατερίνα Αδάμη
Σύνθεση – Κιθάρα – Ερμηνεία : Άρης Αντωναράκις
Δεύτερη φωνή : Έφη Τσαράκη

 

Και << Αναβρασμός >>

Στίχοι: Κατερίνα Αδάμη
Μουσική:Δούκας Ψωμαδέλης
Τραγούδι:Ελένη Μεϊμαρίδη

Ευχόμαστε να υπάρξει ανάλογη συνέχεια στη συγγραφή στίχων και στην πολύπλευρη προσφορά της Κυρίας Αδάμη πρός την ιδιαίτερη πατρίδα της.

 

Πολιτιστικός Σύλλογος Μελιγούς,Γενική Συνέλευση και Εκλογές 26/Μαρτίου.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΙΓΟΥΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελιγούς, που συνεχώς εκπλήσσει με την παρουσία του, το έργο και τις πρωτοβουλίες του, πιστός στις αρχές που αντλεί από το καταστατικό του, διεξάγει την ετήσια Γενική του Συνέλευση.

Ανακοίνωση

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελιγούς σας καλεί στην Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση του, που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαρτίου 2017, στον χώρο των γραφείων του στο Δημοτικό Σχολείο Μελιγούς και ώρα 18:00 με θέματα :

  • Οικονομικός και διοικητικός απολογισμός

  • Ανανέωση και εγγραφή νέων μελών

  • Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώσουν υποψηφιότητα την ίδια μέρα έως τις 19:00

 Κατά την Συνέλευση θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του χωριού μας.

Η παρουσία όλων, όσων αγαπούν τον Τόπο μας κρίνεται απαραίτητη.

Συμμετοχή του Χορευτικού Μελιγούς στην Εκπομπή <<Απο Τόπο σε Τόπο>>.

 

 

 

 

 

Βίντεο απο

astros-kynourianews