Κούλουμα στο Καστράκι Μελιγούς.

Στο Πανέμορφο λόφο στο Καστράκι Μελιγούς έγιναν φέτος τα Κούλουμα.Μετά απο χρόνια ο καιρός ήταν σύμμαχος και έτσι μπόρεσαν πλήθος κόσμου να βρεθούν και να απολάυσουν τη φύση και να διασκεδάσουν.

Τα παιδιά του Πολιτιστικού είχαν ετοιμάσει μια μικρή γιορτή με μουσική,νηστίσιμα φαγητά (φασολάδα,ταραμά,λαγάνες,χαλβά,τουρσί) άφθονο κρασί και αναψυκτικά.Γυναίκες του χωριού έφεραν και δικά τους εδέσματα και βοήθησαν στο βράσιμο της φασολάδας,όπως και ο Α.Ο Ερμής που πρόσφερε τις καρέκλες και τραπέζια.

Οι χαρταετοί έκαναν αισθητή την παρουσία τους,αλλά ο άνεμος δεν τους βοήθησε να πετάξουν εύκολα.

Αφανός και Κάψιμο Καρνάβαλου στη Μελιγού.

ΑΦΑΝΟΣ 2017

Το Άναμα Αφανού  ένα πολύ παλιό έθιμο που πραγματοποιείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής στην Μελιγού.

Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελιγούς ετοίμασαν μια ωραία εκδήλωση στον προάυλιο χώρο του Ι.Ν. Προδρόμου, προσφέροντας γλυκά και εδέσματα.

Με παραδοσιακή μουσική και πυροτεχνήματα το γλέντι κράτησε μέχρι αργά.

Το Πλήρωμα του Πολιτιστικού στο Καρναβάλι Άστρους.

Απόκριες στη Μελιγού μέσα απο παλιές φωτογραφίες.

Απόκριες στη Μελιγού.

Μασκέ Πάρτυ από τόν Πολιτιστικό Σύλλογο Μελιγούς.

Την Παρασκευή 17-2 ο Πολιτιστικός σύλλογος Μελιγούς διοργανώνει αποκριάτικο πάρτυ στο <<Καφέ Ρόδον>>.                                                       Φορέστε <<Ό,τι να’ ναι… Όπως να’ναι…>>    και ελάτε να ξεφαντώσουμε μαζί.

Ανακοίνωση από τόν Πολιτιστικό Σύλλογο για την συμμετοχή στό Καρναβάλι.

Όπως πέρσι (με μεγάλη επιτυχία) έτσι και φέτος, ο Σύλλογος μας θα συμμετάσχει στο καθιερωμένο καρναβάλι Άστρους. Φέτος θα συμμετάσχουμε με 2 ομάδες. Η μία αφορά ηλικίες από 5 χρόνων και άνω και η δεύτερη ηλικίες από 13 χρονών και άνω…                                                                                                                                                                                                                  Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 1η ομάδα 698 4538929 Κ. Πενταφρονίμου κ 697 4181052 Μ. Μπαρμπουλέτου. 2η ομάδα 698 1479285 Γ. Αγγελόπουλος κ 698 5083571 Κ. Λέγκουρδας. Καλές απόκριες με πολύ διασκέδαση

Αναρτήθηκαν οι δασικοί χάρτες για την Αρκαδία.

Από  την Διεύθυνση  Δασών Αρκαδίας,  ανακοινώνεται ότι με την  25692/03-02-2017 (Α.Δ.Α. 7ΦΚΖΟΡ1Φ-ΛΣ5) ταυτάριθμη απόφαση μας,  αναρτήθηκε  στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και  υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας της ΕΚΧΑ Α.Ε (δείτε ΕΔΩ)  ο Δασικός Χάρτης ΠΕ Αρκαδίας εκτός των προ-Καποδιστριακών Ο.Τ.Α. : Άστρους, Δολιανών, Ξηροπηγάδου, Παραλίου Άστρους και Τριπόλεως (σύμβαση Δ4-06) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του Ν. 3889/2010 (Φ.Ε.Κ. 182Α’), όπως ισχύει.

Για τον αναρτημένο δασικό χάρτη μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να λαμβάνει γνώση στην ανωτέρω ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε., μέσω της οποίας, και μόνο, μπορούν να υποβάλλονται αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου αυτού. Η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων είναι αποκλειστική και ξεκινά την 13-02-2017 ημέρα Δευτέρα και λήγει την 13-04-2017 ημέρα Πέμπτη. Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρεκτείνεται κατά είκοσι (20) ημέρες, δηλαδή λήγει την 03-05-2017 ημέρα Τετάρτη.

Οι αντιρρήσεις αφορούν αποκλειστικά και μόνον στην αμφισβήτηση του χαρακτήρα ή της μορφής των εμφανιζόμενων στον δασικό χάρτη εκτάσεων.
Δικαίωμα υποβολής αντίρρησης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι Ο.Τ.Α., εφόσον επικαλούνται εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα επί της αμφισβητούμενης δασικής, χορτολιβαδικής και βραχώδους ή πετρώδους έκτασης.

Ειδικά, κατά της παράληψης να περιληφθεί στο δασικό χάρτη ορισμένη δασικού χαρακτήρα ή χορτολιβαδική ή βραχώδης ή πετρώδης έκταση, αντίρρηση μπορεί να υποβάλλει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή Ο.Τ.Α. ή περιβαλλοντική οργάνωση ή άλλα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στους σκοπούς των οποίων περιλαμβάνεται η προστασία τού φυσικού περιβάλλοντος τής περιοχής.

Για την υποβολή τών αντιρρήσεων καταβάλλεται υποχρεωτικά ειδικό τέλος ανάλογα με το εμβαδόν που αφορά η αντίρρηση.
Γενικές πληροφορίες για το περιεχόμενο του αναρτημένου δασικού χάρτη και του τρόπου υποβολής των αντιρρήσεων παρέχονται στα γραφεία της Υπηρεσίας μας στην οδό Πλ. Κολοκοτρώνη 22 (Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων, 1ος όροφος) ΤΡΙΠΟΛΗ, στο Σημείο Υποστήριξης της Ανάρτησης τις εργάσιμες ημέρες, κατά τις ώρες 07:00 έως 15:00, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου υποβολής αντιρρήσεων.
Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Π.Ε. Αρκαδίας

Σπυρίδων Πολίτης
Δασολόγος

Εκτός έδρας ισοπαλία για τον Ερμή.

Στο δέυτερο κατά σειρά εκτός εδρας παιχνίδι ο Ερμής ήρθε ισοπαλία 1 – 1 με την ομάδα Ελπίδα Τρίπολης.Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο με τον Ερμή να εχει την κατοχή της μπάλας αλλά να μην απειλεί με ξεκάθαρες ευκαιρίες.Η ομάδα της Ελπίδας προσπαθούσε με αντεπιθέσεις να σκοράρει αλλά ο Σακελαρίου απέτρεψε κάθε απειλή πρός την εστία του.

Το δέυτερο ημίχρονο η αλαγή συστήματος και οι εσωτερικές αλαγές θέσεων που έκανε ο προπονητής Γ.Καραγίαννης ο Ερμής πήρε τα ηνία του αγώνα και έκλεισε τον αντίπαλο στην περιοχή του.Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες με τούς Βλάχο,Πολυμενάκο,Δαλιάνη,Κολοβό και Παπαδάτο χωρίς όμως να μπορέσει να σκοράρει.

Στο 73′ μετά απο συνδυασμένη προσπάθια των παικτών του Ερμή ο Κοδέλλας με σούτ έξω από την περιοχή έκανε το 0-1.     Η χαρά όμως δεν κράτησε πολύ,στο 76 ‘η γηπεδούχος ομάδα σε μια αντεπίθεση μετά απο προσπάθια του επιθετικού της να κάνει πάσα η μπάλα κόντραρε στα πόδια αμυντικού του Ερμή και κατέληξε στα δίχτυα.

Στα επόμενα λεπτά ο Ερμής συνέχισε να πιέζει χάνοντας συμαντικές ευκαιρίες με τους Πολυμενάκο,Ιατρίδη,Κοδέλλα χωρίς να μπορέσει να σκοράρει.

Μετά την ισοπαλία αυτή ο Ερμής παρέμεινε στην κορυφή με 7 βαθμούς.

Επόμενος Αγώνας της ομάδας μας  είναι με τον Αχιλλέα Π.Άστρους την Κυριακή 19/2 στο γήπεδο Μελιγούς.

Σημαντική εκτός έδρας νίκη για τον Ερμή.

Σημαντική εκτός έδρας νίκη για τον Ερμή επί της Κανδύλας με 1 – 2.

Σε ένα γήπεδο που φέρνει το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω (χωμάτινο) και έναν κάκκιστο αγωνιστίκο χώρο ο Ερμής έφυγε αλώβητος και συνεχίζει αήττητος στα πλέι οφ ανόδου.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τον Ερμή αφού από το 3′ λεπτό βρέθηκε πίσω στο σκόρ,μετά από μπέρδεμα στην περιοχή και αυτογκόλ του Ράλλιου.

Όσο περνούσαν τα λεπτά η ομάδα μας άρχησε να  δείχνει σημάδια βελτίωσης και να προσαρμόζεται στον κακκό αγωνιστικό χώρο.Πίεσε ψηλά και έκανε ευκαίριες με τους Κοδέλλα,Βλάχο,Ράλλιο και Κολοβό.Οι στημένες φάσεις ήταν αυτές που κυριαρχούσαν και  μια από αυτές μετουσιώθηκε σε γκόλ.

Ο Καρκούλης στο 18′ εκτέλεσε κόρνερ ο Κοδέλλας σούταρε έξω από την περιοχή η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού και κατέληξε στα δίχτυα της Κανδύλας.

Το μάτς συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό με τον Ερμή να πιέζει και την ομάδα της Κανδύλας να προσπαθεί με αντεπιθέσεις να βάλει και δέυτερο τέρμα.Σε μια απο αυτές με τα από σουτ η μπάλα βρήκε το δοκάρι του Σακελαρίου.

Στο δέυτερο ημίχρονο ο Ερμής ήταν πολύ βελτιωμένος και είχε καθολική υπεροχή κάνοντας ευκαιρίες με τους Πολυμενάκο (τετα τετ),Ρεντούλη και Ιατρίδη.Στο 65′ μετά από οργανωμένη επίθεση ο Πολυμενάκος  σέντραρε από τα δεξιά,ο Βλάχος έκανε κεφαλία πάσα στον Ιατρίδη και αυτός από κοντά έγραψε το 1 – 2 που ή ταν και το τελικό σκόρ.

Το επόμενο παιχνίδι είναι πάλι εκτός έδρας με την Ελπίδα Τρίπολης.

Βίντεο με φάσεις και το γκόλ της ισοφάρισης.