Εθελοντικός Καθαρισμός στην Παραλία “ΠΟΡΤΕΣ ΜΕΛΙΓΟΥΣ”

Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα & υγροτόπου Μουστού και η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA, συνδιοργανώνουν την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 09:30 π.μ. εθελοντικό καθαρισμό τμήματος της παραλίας «Πόρτες» Μελιγούς Αρκαδίας (θέση Παλιό Λιμανάκι) που περιλαμβάνεται στην Προστατευόμενη Περιοχή όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού. Ο καθαρισμός θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών (17/9) και του Μήνα Εθελοντικής Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον (17/9 έως 17/10/2016).

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA, ως εθνικός συντονιστής της δράσης αυτής στην Ελλάδα, υποστηρίζει για άλλη μια χρονιά τη διεθνή αυτή πρωτοβουλία. Ο Φορέας Διαχείρισης συμμετέχοντας για 4η φορά στην εκστρατεία αυτή, πρόκειται να διαθέσει τον κατάλληλο εξοπλισμό (γάντια, σακούλες απορριμμάτων) και το σχετικό Ειδικό Δελτίο Καταγραφής Απορριμμάτων της HELMEPA στους εθελοντές που θα συμμετάσχουν στον καθαρισμό. Αρωγός σε αυτή τη πρωτοβουλία είναι ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας με τη διάθεση προσωπικού καθαριότητας.

Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στον εθελοντικό καθαρισμό που εστιάζεται στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση αλλά και στην ενεργό συμμετοχή πολιτών και τοπικών κοινωνιών για την πρόληψη της ρύπανσης και την ανάγκη διατήρησης ακτών και θαλασσών, καθαρών από απορρίμματα.

Φορέας Διαχείρισης
Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού

Εσπερινός για Το Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου & γλέντι Ερμή στην Ορεινή Μελιγού

Στο πανέμορφο εκκλησάκι της Παναγιας,Κάτω από τα υπεραιώνοβια πλατάνια δίπλα στην πετρόχτιστη βρύση,Εορτάστηκε με κατάνυξη το Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ορεινή Μελιγού.Πλήθος πιστών παρακολούθησε τον εσπερινό και στην Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας μέσα απο τα γραφικά σοκάκια του χωριού.
Η Σκυτάλη μετέπειτα πέρασε στην μικρή πλακόστρωτη πλατεία όπου ο Α.Ο ΕΡΜΗΣ είχε στήσει μια πολύ ωραία μουσική βράδια με νόστιμους μεζέδες και άφθονα πότα.Με σύμμαχο τον καιρό που με την Ευλογία της Παναγίας σταμάτησε την πρωινή βροχόπτωση και με πολύ κέφι και ωραία τραγούδια απο το μουσικό σχήμα του Τ.Σούρσου το Γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ωρες.
Πρίν απο την έναρξη και οι 3 σύλλογοι Αθλητικός-Πολιτιστικός και Φίλων Ορεινής Μελιγούς μέσω γιγαντοοθόνης μετέδωσαν ντοκιμαντέρ του Γάλλου Σκηνοθέτη Jean Jacques Lafrechoux που γυρίστηκε το 1977 και παρουσιάζει τη ζώη των κατοίκων εκείνη την περίοδο.Εδώ ένα μέρος


Μετά το τέλος της ταινίας μέσα σε κλίμα συγκίνησης έγινε Απονομή πλακέτας και αναμνηστικών στον Ίδιο τον Δημιουργό Jean Jacques Lafrechoux.
Η απονόμη έγινε απο τον τότε Πρόεδρο Κύριο Γεώργιο Τσιώρο.

Σεπτέμβριος Ορεινή Μελιγού 2016