Αρχείο κατηγορίας Πολιτιστικός Σύλλογος

Το Σάββατο 1/2 η κοπή πίτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελιγούς.

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Μελιγούς σας καλεί στη κοπή της πίτας του το Σάββατο 1 φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού σχολείου και ώρα 8μ,μ.

Η Εκδήλωση θα πλαισιώνεται από ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα και πλούσιο φαγητό.

27/10 Η Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΛΙΓΟΥΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΙΓΟΥΣ Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελιγούς σας καλεί στην Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση του, που θα πραγματοποιηθεί στις 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, στον χώρο των γραφείων του στο Δημοτικό Σχολείο Μελιγούς και ώρα 10:30 με 13:00 με θέματα : • Οικονομικός και διοικητικός απολογισμός • Ανανέωση και εγγραφή νέων μελών • Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου Κατά την Συνέλευση θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του χωριού μας. Η παρουσία όλων, όσων αγαπούν τον Τόπο μας κρίνεται απαραίτητη….

Εκδρομή στους Μελιγγούς Δωδώνης από τον Πολιτιστικό σύλλογο.

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελιγούς και με την συμμετοχή, όλων των φορέων και θεσμών της Κοινότητας Μελιγούς, διοργανώνεται εκδρομή στους Μελιγγούς Δωδώνης.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 13 Ιουλίου και η επιστροφή στις 15 Ιουλίου. Κατά την παραμονή στους Μελιγγούς Δωδώνης θα πραγματοποιηθεί ημερίδα και ομιλίες σχετικά με τις ρίζες των δύο χωριών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν έως τις 25 Ιουνίου για εγγραφές και πληροφορίες στα τηλέφωνα:

6976232658 κ. Καμπύλης Κων/νος
6981479285 κ. Αγγελόπουλος Γεώργιος
6984538929κα. Πενταφρονίμου Κατερίνα
6980791343 κα. Τετώρου Σταματίνα

Τσιµεντόστρωση τμήματος του δρόμου προς Ι.Ν. Αγίας Τριάδος.

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού συλλόγου και του Εκκλησιαστικού συμβουλίου και χρήματα που προσέφεραν πιστοί προσκυνητές του Ι.Ναού,έγινε και φέτος τσιμεντόστρωση ενός μέρους του δρόμου που οδηγεί στην Μονή Αγίας Τριάδος Μελιγούς.

Την εθελοντική βοήθεια τους στην στιμεντόστρωση έδωσαν άτομα από τον Πολιτιστικό,τον Α.ο Ερμή καθώς και ο Πρόεδρος της Κοινότητας.

 

Κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου για την Τσιμεντόστρωση προς Ι.Ν Αγίας Τριάδος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΙΓΟΥΣ ΘΕΜΑ: «TΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ» O Πολιτιστικός Σύλλογος Μελιγούς στην προσπάθειά του για τη βελτίωση του δρόμου προς Αγ. Τριάδα, έχει προγραμματίσει και φέτος εντός των προσεχών ημερών, τσιμεντόστρωση δύσκολων τμημάτων. Καλούμε τους συμπατριώτες και συμπολίτες μας, να συνδράμουν οικονομικώς κατά την δύναμιν του καθενός, την προσπάθειά μας αυτή. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου μας μέχρι και τις 20 Μαΐου 2018 : Κωνσταντίνο Π. Καμπύλη 6976232658 Γιώργο Α. Αγγελόπουλο 6981479285 Κατερίνα Κ. Πενταφρονίμου 6984538929 Κωνσταντίνο Δ. Λέγκουρδα 6985083571 Σταματίνα Τετώρου 6980791343                                                              ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΚΑΨΙΜΟ ΑΦΑΝΟΥ ΣΤΗ ΜΕΛΙΓΟΥ

                             Το έθιμο του αφανού στην Μελιγού

Ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του πολλούς αιώνες πριν και συνεχίζεται μέχρι και τις σημερινές μέρες στο χωριό μας, είναι αυτό του αφανού. Η ρίζα της λέξης προέρχεται από τη λέξη “φαίνω” που σημαίνει το άναμμα της φωτιάς σε βωμό κάθε χωριού ή περιοχής με σατυρικά πειράγματα. Κάθε τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, όπου σήμαινε και την κορύφωση της Αποκριάς Οι νέοι, μάζευαν στην πλατεία  του χωριού μας σωρούς από ξερούς θάμνους, κέδρα, πουρναρίσια κλαδιά και τα έβαζαν φωτιά (κάτι αντίστοιχο με το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου). Φλόγες μεγάλες ξεπηδούσαν και τις διέκριναν κάτοικοι  γειτονικών χωριών με αποτέλεσμα να επισκέπτονται το χωριό μας, για να θαυμάσουν από κοντά αυτό το σπάνιο θέαμα.

Κατά την διάρκεια γίνεται γλέντι με χορούς τραγούδια και πολλά αποκριάτικα δρώμενα.