Αρχείο κατηγορίας Uncategorized

Ψηφίστηκε η ανταλλαγή οικοπέδων ιδιωτών με άλλα κοινοτικά στην τ/κ Μελιγούς για την δημιουργία πλατείας…

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τέθηκε άλλο ένα θέμα προς ψήφιση εκτός ημερησίας διάταξης. Αφορούσε την ανταλλαγή οικοπέδων ιδιωτών με άλλα κοινοτικά στην τ/κ Μελιγούς, για την δημιουργία πλατείας δίπλα από την εκκλησία που θα λύσει το χρόνιο πρόβλημα πλατείας στο κέντρο της Μελιγούς.

Συγκεκριμένα οι αδελφοί Κεφαλόπουλοι και οι κληρονόμοι, προσφέρουν οικόπεδο στο κέντρο της Μελιγούς για  την κατασκευή πλατείας και θα τους δοθούν οικόπεδα πλησίον του δημοτικού σχολείου Μελιγούς…Το μηχάνημα για την συντήρηση των γηπέδων

Ένα πολύ σημαντικό μηχάνημα για την συντήρηση των γηπέδων
που διαθέτουν πλαστικό χλοοτάπητα, απέκτησε ο  Δήμος Βόρειας Κυνουρίας.Σήμερα στο γήπεδο Μελιγούς έγινε η πρώτη δοκιμή παρουσία του αντιδημάρχου κ.Χονδρολέου και του τοπικού προέδρου κ.Ράλλιου.

Έτσι πλέον δίνεται η δυνατότητα για την πραγματοποίηση εργασιών και την συντήρηση των συγκεκριμένων γηπέδων, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το συγκεκριμένο μηχάνημα διαθέτει εξάρτημα ανόρθωσης των ινών του συνθετικού χλοοτάπητα, εργασία που απαιτείται να γίνεται δύο με τρεις φορές, ετησίως. Επίσης, διαθέτει εξάρτημα χτενίσματος, το οποίο πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά μηνιαίως. 

Έτσι αυξάνονται οι προσδοκίες για την βελτίωση των αγωνιστικών χώρων με πλαστικό τερέν, που αρκετοί εξ αυτών είναι αρκετά ΄΄ταλαιπωρημένοι΄΄, ώστε να εξασφαλιστεί η  καλύτερη λειτουργία και ασφαλή χρήση τους από τις αθλητικές ομάδες και συλλόγους.

Τρίτη 28/8 Πανηγύρι του Προδρόμου στην Μελιγού.

Το τελευταίο μεγάλο Πανηγύρι της περιοχής μας. Το καθιερωμένο πανηγύρι που διοργανώνει ο Α.Ο. Ερμής Μελιγούς έφτασε. Τρίτη 28 Αυγούστου στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Μελιγούς. Με τους Γιάννη Σιέττο και Μαρίνα Παναγιωτοπούλου στο τραγούδι και τον “πιστολέρο” Άρη Μουγκοπέτρο στο κλαρίνο. Σας περιμένουμε

Αιτήματα του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Πόρτες» προς τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΠΟΡΤΕΣ”

Μελιγού Κυνουρίας

Τηλ.: 6972747568

Άστρος 20 Αυγούστου 2018

ΠΡΟΣ: Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Κοινοποίηση: 1. Περιφέρεια Πελοποννήσου, 2. Πρόεδρο Δ.Δ. Μελιγούς

Για πολλοστή φορά επανερχόμαστε στα κυριότερα αιτήματα των μελών του συλλόγου μας, που απασχολούν την περιοχή και εκκρεμούν επί σειρά ετών, αφού οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για την επίλυσή τους.

  1. Χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής είναι η επέκταση του δημοτικού φωτισμού κατά μήκος της παραλιακής οδού από Π. Άστρος μέχρι τις τελευταίες κατοικίες μετά το πέτρινο λιμάνι, καθώς και από την διασταύρωση της οδού Μελιγού – Πόρτες προς τον Ι.Ν. Αγ. Αναστασίας.
  2. Διάνοιξη και καθαρισμός της κοίτης των ρεμάτων που διασχίζουν την περιοχή μας για την αποφυγή πιθανών πλημμυρών και τις εκ των υστέρων έρευνες για καταλογισμό ευθυνών.
  3. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στον δρόμο που συνδέει την Μελιγού με την παραλία δημιουργεί κινδύνους για τους περαστικούς. Θα μπορούσε ο Δήμος να επιβάλει την κοπή 2-3 ελαιοδέντρων και ο σύλλογός μας να συμμετάσχει στην αποζημίωση των ιδιοκτητών.
  4. Η τοποθέτηση πυροσβεστικών κρουνών είναι επιτακτική και πάντα επίκαιρη, αφού μετά τις τελευταίες πυρκαγιές, με τα τραγικά αποτελέσματα, οι συνειρμοί που κάνουν οι κάτοικοι με τις ελλείψεις  στην περιοχή μας είναι αναπόφευκτοι.

Κύριοι,

Τα παραπάνω δεν είναι προσωπικά αιτήματα των μελών του συλλόγου, αλλά χρόνια προβλήματα του τόπου μας και η επίλυσή τους θα βελτίωνε κατά πολύ, την ασφαλέστερη μετακίνηση των πεζών, την αποφυγή πλημμυρών και την ευχερέστερη αντιμετώπιση πυρκαγιών.

Ο Γενικός Γραμματέας                                                        Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Μαγκλής                                                       Ιωάννης Νικολέτος

Μεγάλη ποσότητα με φάρμακα και τρόφιμα στους πυρόπληκτους από τον Α.ο Ερμή.

Ο Α.ο Ερμής πριν λίγες μέρες έκανε έκκληση για να μαζευτούν είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Αττικής.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη,συγκεκριμένα οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι της Μελιγούς συγκέντρωσαν φάρμακα και τρόφιμα μακράς διάρκειας.Τα πράγματα αυτά τα έδωσαν οι Άνθρωποι του Ερμή στο Κοινωνικό ανταλλακτήριο του Δήμου ώστε να αποσταλούν προς τους Πυρόπληκτους Αττικής.

Πρόκειται για μια ακόμη κίνηση ανθρωπιάς από τον Α.ο Ερμή αλλά και όλο το χωριό που αποδεικνύει πως οι πολίτες, έχουν ακόμη υψηλό το αίσθημα της αλληλεγγύης και της αλληλοϋποστήριξης.

Ανανέωσαν με Ερμή Ιατρίδης και Βλάχος.

Αρχή ανανεώσεων για την ομάδα του Ερμή.Ο Γιώργος Καραγιάννης μόνο ικανοποιημένος πρέπει να αισθάνεται αφού δύο  σημαντικοί ποδοσφαιριστές ανανεώνουν την συνεργασία τους με την ομάδα. Ο Ιατρίδης πραγματοποιώντας  μια εξαιρετική χρονιά αναδείχθηκε πρώτος σκόερ της κατηγορίας. Ο Βλάχος ένας παίχτης πολυεργαλείο στα χέρια του κάθε προπονητή συνέβαλλε και αυτός όπως και ο Ιατρίδης τα μέγιστα στην καλή πορεία και την κατάκτηση της 2ης θέσης στο πρωτάθλημα».

Η σχετική ανακοίνωση:
Το Δ.Σ του Α.Ο. Ερμής Μελιγούς, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας του με τον πρώτο σκόρερ της σεζόν που πέρασε, Ηλία Ιατρίδη αλλά και τον εξίσου σημαντικό και ταλαντούχο Γιάννη Βλάχο, Θέλοντας έτσι να τους ευχαριστήσουμε για την προσφορά τους και την συμπεριφορά του προς το σωματείο που ανήκουν αυτά τα χρόνια.Παρά τις πολλές όπως είναι φυσικό προτάσεις που είχαν και οι δύο προτίμησαν το οικογενειακό και φιλικό κλίμα αλλά και την σιγουριά και την εμπιστοσύνη που εμπνέι το Δ.Σ  Τους ευχόμαστε σωματική και ψυχική υγεία και η νέα χρονιά να είναι ακόμα πιο δημιουργική και παραγωγική.

 

Τις προσεχείς μέρες αναμένονται και άλλες ανανεώσεις αφού το Δ.Σ έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο την παραμονή αρκετών ποδοσφαιριστών από το περσινό ρόστερ.